My Creative Blog + interior

Mascarponekaka

Leila p'st'r att det 'r det godaste hon gjort.

mascarpone_leila
Ingredienser

4 st ekologiska 'gg
1.5 dl str'socker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgr'dde
300 g digestivekex

Garnering
Jordgubbar, hallon, vinb'r

G'r s' h'r

1. Separera 'ggulorna fr'n vitorna (utan att det kommer n'gon 'ggula i vitorna).

2. Vispa 'ggulor, str'socker och rivet citronskal por'st i en bunke.

3. R'r ner mascarponen.

4. Vispa gr'dden fluffig och v'nd ner den i smeten.

5. Vispa vitorna till ett h'rt skum och v'nd f'rsiktigt ner dem i smeten.

6. Krossa kexen fint i en mixer (eller l'gg dem i en plastp'se och krossa med en kavel).

7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och 'versta lagret ska vara kexsmulor.

8. Knacka formen l'tt mot bordet s' att eventuella luftbubblor f'rsvinner.

9. Frys smeten i 3'4 timmar, s' att den 'r l'ttfryst vid servering.

10. Spola utsidan av formen med varmt vatten s' lossnar cheesecaken l'tt.

11. Servera med skivade jordgubbar och andra r'da sommarb'r.

Design, food, and more:

Mascarponekaka + interior