Leila p'st'r att det 'r det godaste hon gjort.

Ingredienser
4 st ekologiska 'gg
1.5 dl str'socker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgr'dde
300 g digestivekex
Garnering
Jordgubbar, hallon, vinb'r
G'r s' h'r
1. Separera 'ggulorna fr'n vitorna (utan att det kommer n'gon 'ggula i vitorna).
2. Vispa 'ggulor, str'socker och rivet citronskal por'st i en bunke.
3. R'r ner mascarponen.
4. Vispa gr'dden fluffig och v'nd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett h'rt skum och v'nd f'rsiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller l'gg dem i en plastp'se och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och 'versta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen l'tt mot bordet s' att eventuella luftbubblor f'rsvinner.
9. Frys smeten i 3'4 timmar, s' att den 'r l'ttfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten s' lossnar cheesecaken l'tt.
11. Servera med skivade jordgubbar och andra r'da sommarb'r.